Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Brandskyltar

Välkommen till vår kategori för brandskyltar! Här hittar du allt du behöver för att tydligt märka upp din arbetsplats, förening eller hyreshus med viktig säkerhetsinformation. Märk upp med en G9 skylt vart brandsläckaren finns eller ange hur många som får vistas i lokalen. Med ett brett sortiment av brandskyltar och utföranden kan du anpassa din märkning efter just dina behov. För att läsa merklicka här!


Brandskyltar på Happy Print - Läs mer här!

Varje år drabbar bränder tusentals byggnader i Sverige. I kaoset som uppstår kan tydliga brandskyltar vara skillnaden mellan liv och död. De visar vägen till säkerhet, pekar ut brandsläckare och anger samlingsplats - ovärderlig information i en situation av panik och rökfyllda rum. Även om skyltarna i sig inte räcker på egen hand. Att alla i en byggnad vet vad de ska göra vid en brand är lika avgörande.

Regelbundna utrymningsövningar och tydlig information om brandsäkerhetsrutiner skapar en tryggare miljö för alla. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSBs) statistik talar sitt tydliga språk: under 2020 inträffade ca 20 000 bränder i Sverige, varav 1 000 i byggnader. Att ha en plan och tydliga skyltar kan vara den avgörande faktorn för många. 

Vad är brandskyltar?  

Brandskyltar är utformade för att vara tydliga och lättlästa, även under svåra förhållanden som rök eller bristande belysning, ger de ovärderlig information i en nödsituation. Deras huvudsakliga funktion är att guida dig till säkerhet, oavsett om det är genom att visa vägen till närmaste branddörr eller peka ut nödutgången.  

Det finns flera olika typer av brandskyltar, var och en med sin egen specifika funktion. Utrymningsskyltar markerar vägen till närmaste utrymningsväg, medan nödutgångsskyltar pekar på platserna för de primära utgångarna. Brandsläckningsskyltar visar var brandredskap som brandfiltar eller brandsläckare finns placerade för snabbast åtkomst. Här nedan har vi listat upp samtliga: 

  • Utrymningsvägsskyltar: Dessa skyltar markerar den kortaste och säkraste vägen till närmaste utrymningsväg. 

  • Nödutgångsskyltar: Skyltarna indikerar placeringen av de primära utgångarna från en byggnad. 

  • Brandsläckningsskyltar: Dessa skyltar visar var brandsläckare, brandfiltar och annan brandbekämpningsutrustning finns tillgänglig. 

  • Förbudsskyltar: Vissa skyltar kan förbjuda vissa handlingar, som att blockera utrymningsvägar eller använda hissar vid brand.  

Vart ska man placera brandsskyltarna? 

Den korrekta placeringen av brandskyltar är avgörande för deras effektivitet. Skyltarna bör placeras på en höjd där de är synliga och inte blockeras av möbler eller andra hinder. De bör också vara placerade längs de mest använda utrymningsvägarna och nödutgångarna för att leda människor till säkerhet så snabbt som möjligt. 

Att ha korrekt märkta brandskyltar ger många fördelar för både fastighetsägare och de som vistas i byggnaden. Utöver att de är avgörande för att leda människor till säkerhet vid en nödsituation, bidrar de också till att minska risken för panik och förvirring. Dessutom uppfyller korrekt märkta brandskyltar lagkrav och föreskrifter, vilket minskar risken för böter eller rättsliga konsekvenser för fastighetsägaren. 

Material som uppfyller alla krav

Oavsett vilken skylt du köper, garanterar vi Happy Print alltid bästa kvalitet och hållbart UV-laminerat tryck för att säkerställa att skylten inte bleknar. Alla våra brandskyltar uppfyller absolut högsta krav, så att alla i byggnade ska känna sig säkra under många år framöver. Här nedan har vi listat våra 4 olika materialalternativ.

  • Plastskylt: Tillverkad av 5 mm PVC-plast. Glöm inte att förborra skylten innan uppsättning för att undvika sprickor.

  • Aluminiumskylt: Plan plåt med hål i hörnen för enkel uppsättning på väggar eller staket.

  • Dekal (Klistermärke): Laminerad vinyl för bästa hållbarhet. Perfekt för släta ytor som bilar.

  • Magnet: Plan magnet godkänd för användning på bilar och andra magnetiska material.

För en fullständig genomgång så hävisar vi dig till vår blogg, där har vi ett flertal blogginlägg som kan hjälpa dig att hitta rätt. Vill du läsa guiden om våra material? Klicka här.

Behöver du en specialanpassad lösning? 

I vissa fall kan standardiserade brandskyltar inte tillgodose specifika behov eller krav i en viss byggnad eller miljö. Därför erbjuder vi på Happy Print även möjligheten till att skapa specialanpassade brandskyltar. Dessa skyltar kan skräddarsys för att passa unika krav när det gäller färger, text eller symboler och säkerställa att alla aspekter av brandsäkerheten täcks på ett optimalt sätt. Vill du ha en specialanpassad skylt, tveka inte på att kontakta oss på [email protected]


 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: