Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Finsk spets

Vi har ett brett sortiment av hundskyltar och i denna kategori fokuserar vi på den finska spetsen, en ras med en lång historia. Alla våra skyltar är tillverkade i vår skyltverkstad utanför Halmstad, de är också alltid utav absolut bästa kvalitet. Vi arbetar med ett hållbart UV-laminerat tryck för att säkerställa att hundskylten inte bleknar på många år framöver. Vill du läsa mer? Tryck här.

Finsk spets, en ras med lång historia - läs mer här!

Finsk spets är en hundras med en lång och rik historia i Finland. Den har använts för jakt i hundratals år och är känd för sin livliga energi, modiga temperament och starka jaktinstinkt. Idag är den finska spetsen inte bara en utmärkt jakthund, men också en älskad familjehund. Denna ras, och liknande raser har använts för jakt i Finland i flera hundratals år. Rasen började renodlas i slutet av 1800-talet med fokus på både jaktförmåga och exteriör.  

Målet var att skapa en hund som var effektiv på att skälla på träd-sittande fåglar, men som också var vacker och elegant. Under 1890-talet etablerades rasens stambok och finsk spets utsågs till Finlands nationalras år 1979. Den finska spetsen är som sagt en hund avsedd för jakt på skogsfågel. Den söker upp viltet med stor entusiasm och markerar med ett tydligt skall. Rasen kan även användas för jakt på mindre rovdjur, sjöfågel och älg. Den samarbetar villigt med sin jägare och visar en stark vilja att behaga. 

En smart och livlig hund

Finsk spets anses generellt vara en frisk ras. Epilepsi, patellaluxation (lösa knäleder) och tandbrist är några av de hälsoproblem som kan förekomma. Rasklubben jobbar idag aktivt för att förebygga dessa problem genom avelsprogram och informationsspridning. Finsk spets är en livlig och temperamentsfull hund med en stark vilja att arbeta. Den är dessutom intelligent och lättlärd, men kräver en tydlig och konsekvent ledning. Rasen är också modig och orädd, men kan vara något reserverad mot främlingar.    

Utseendemässigt är den finska spetsen en ganska kompakt och kraftfull hund med en välbalanserad kroppsbyggnad. Mankhöjden för hanar brukar ligga på ca 47 cm och för tikar ca 42 cm. Den finska spetsen har också en tät och röd päls som kräver regelbunden pälsvård. Det är en hund för aktiva personer som gillar att vistas ute i naturen. Den kräver regelbunden motion och mental stimulans för att må som bäst 

Varför välja Happy Print?

När du väljer Happy Print får du inte bara en produkt – du får en helhetsupplevelse präglad av omtanke och kvalitet. Vi erbjuder skyltar av överlägsen kvalitet, exceptionell funktionalitet och stilfull design som utstrålar hållbarhet. Vår hängivenhet till att erbjuda högsta standard och unika skyltar gör oss till det självklara valet för dig som söker det där lilla extra.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: