Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Greyhound

Välkommen till vår kategori för greyhound. På Happy Print har vi ett brett utbud av hundskyltar. Vi trycker och gör alla skyltar här i vår skyltverkstad lite utanför Halmstad vilket garanterar högsta möjliga kvalitet. Så ge din greyhound den uppmärksamhet den förtjänar och köp en hundskylt hos oss idag! Vill du läsa mer? Tryck här.

Världens snabbaste hund - läs mer här

Greyhounden är en riktigt häftig hundras med en lång och rik historia. Den härstammar från asien och kom troligen till England med romarna runt Kristi födelse. Rasen har i stort sett behållit sitt typiska utseende sedan dess. Greyhounden användes ursprungligen som hetsjakthund. Med sin skarpa syn och snabba löpning jagade den mindre byten och apporterade dem till sin ägare. Idag används greyhounds inte längre för jakt, men de har behållit sin snabbhet och atletiska förmåga.

De är numera populära som sällskaps- och familjehundar, och deltar ofta i lure coursing - en sport där de jagar en mekanisk hare i ett sicksackspår. Greyhounden är i övrigt en väldigt frisk ras. Den är i stort sett fri från höftledsproblem och ögonsjukdomar, de vanligaste skadorna hos greyhounden är sårskador och avslitna klor på grund av deras höga hastighet på ca 60–70 km/h. I mindre utsträckning kan magomvridning, hjärtfel och epilepsi förekomma också.

En intelligent hund som trivs med familjen

Greyhounden är en godmodig, tålig och intelligent hund. Den kan vara envis och har en kattliknande mentalitet, vilket innebär att den gärna gör saker på sitt eget sätt. Men med positiv inriktning och tålamod kan man lära den att lyda och bli en rikitgt duktig vovve. Rasen är dessutom mycket lojal mot sin ägare och älskar sin familj. Den trivs också väldigt bra med barn och mognar relativt långsamt. Greyhounden har ett välutvecklat sinne för humor och älskar att leka och ha roligt.

Storleken och utseendet varierar beroende på vilken variant det är frågan om. Standard-greyhounden är betydligt större och tyngre än kapplöpningsvarianten. Mankhöjden för hanar blir då 71-76 cm och för tikar 68-71 cm. Vikten för hanar är 30-50 kg och tikar 28-42 kg. Kapplöpningsvarianten är betydligt lägre och lättare byggd, med en vikt på 10-15 kg mindre. Standardvarianten avlas efter rasstandarden medan kapplöpningsvarianten avlas efter prestationer på kapplöpningsbanan. 

Varför välja Happy Print?

När du väljer Happy Print får du tillgång till produkter av överlägsen kvalitet, exceptionell funktionalitet och stilfull design som utstrålar hållbarhet. Vår hängivenhet till att erbjuda högsta standard och unika skyltar gör oss till det självklara valet. Hos oss på Happy Print får du inte bara produkter – du får en kontinuerlig upplevelse av omtanke och kvalitet. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: