Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Münsterländer / Fågelhund

Stig in i vår värld av noggrant utvalda hundskyltar, skapade med passion för att spegla skönheten och mångsidigheten hos Münsterländer, även kallad fågelhund. Vi har ett brett sortiment av hundskyltar, skapade här i vår skyltverkstad utanför Halmstad. Här jobbar vi dessutom med hållbarhet och högsta kvalitet i fokus hela tiden.
 
Så oavsett om du har en energisk jaktkamrat eller en trogen familjemedlem i münsterländer, kommer vårt breda utbud att ge dig möjligheten att hitta den perfekta skylten för just dig och din hund. Vill du läsa mer om Münsterländer? Klicka här. 

Münsterländer - läs mer här!

Stående fågelhundar av spanielmodell har funnits i europa sedan 1400-talet. Münsterlanderns historia började runt sekelskiftet år 1800/1900 i trakterna kring regionen Münsterland i Tyskland. Rasen skapades med målet att få en mindre stående fågelhund med fokus på mångsidighet, en egenskap som fortfarande är rasens främsta kännetecken. Denna ras kom till Sverige på 1960-talet och har sedan dess etablerat sig som en populär jakthund. Det är en allroundhund som passar för de flesta jaktliga uppgifter. Den används framgångsrikt för:

  • Fågelarbete: Som stående fågelhund visar den ståndskall och apporterar fällt vilt. 

  • Stötjakt: Den driver klövvilt och används även vid eftersök. 

  • Apportering: Rasen är en utmärkt apportör både på land och i vatten. 

  • Viltspår: Den har ett utmärkt luktsinne och används för att spåra upp skadat vilt.  

Münsterlander är i övrigt en väldigt robust och sund ras. Rasen klarar krävande förhållanden tack vare sin storlek, kroppsbyggnad och utmärkta päls. Rasen deltar dessutom i ett övervakningsprogram för höftledsdysplasi (HD) för att förebygga eventuella problem. Det är också en väldigt intelligent, lättlärd och temperamentsfull men balanserad hund. Den är uppmärksam och vänlig mot människor och har en god följsamhet gentemot sin förare.  

En hund som älskar jakt

Rasen har en passionerad och uthållig jaktlust, samt god nervstyrka och viltskärpa. De flesta fågelhundar har en god mentalitet och är sociala, vänliga och fungerar väl med familj och andra hundar. Münsterlander, eller fågelhund som den också heter har en mankhöjd för hanar på ca 54 cm och för tikar ca 52 cm. Pälsen är slät eller lätt vågig, tät och inte för lång. Färgen är oftast brun och vit eller brunskimmel med bruna fläckar, mantel eller prickar. Münsterländer är en idealisk hund för aktiva personer som söker en mångsidig och hälsosam jaktkamrat med ett gott temperament. 

Varför välja Happy Print?

Välja Happy Print innebär att du får tillgång till produkter av överlägsen kvalitet, unika designs och en dedikation till högsta standarder. Vi är det självklara valet för att förmedla din kärlek och omtanke för din fyrbenta vän på ett stilsäkert och varaktigt sätt. Varje produkt från Happy Print är skapad med omtanke och kvalitet, vilket ger dig inte bara produkter utan en kontinuerlig upplevelse av omsorg och varaktig kvalitet. Vår fokus på hållbarhet, funktionalitet och stil gör oss till den ultimata destinationen för att berika din relation med din älskade hund.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: