Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Hundskyltar för Schäfer

Här på Happy Print erbjuder vi ett brett utbud av hundskyltar designade specifikt för schäferälskare. Oavsett om du leter efter roliga budskap eller mer allvarliga varningsskyltar, så har vi en skylt som passar dig och dina behov. Alla våra hundskyltar är dessutom tryckta på högkvalitativ vinyl och lamineras för att garantera högsta hållbarhet och färgkvalitet. Vill du läsa mer schäfern? Tryck här.


Hundskyltar schäfer, en självklarhet i sortimentet - läs mer om den här!

Schäfers historia sträcker sig tillbaka till medeltidens tyska fårvallare. Genom noggrann selektering och avel under århundraden framträdde en vallhund med oöverträffade arbetsegenskaper. År 1899 grundades den tyska schäferföreningen, vilket markerade rasens officiella erkännande. Under första världskriget visade schäfern sin duglighet som tjänstehund, vilket bidrog till rasens enorma popularitet och spridning globalt. De har en otrolig mångsidighet och medfödda egenskaper som har gjort den till en eftertraktad tjänstehund inom en rad områden, bla: 

 • Polis och räddningstjänst: Spårning, brottsbekämpning, personskydd och sök- och räddningsuppdrag. 
 • Militär: Vakthund, patrullering, minröjning och budbärare. 
 • Terapi och assistans: Ledarhundar för synskadade, stöd för personer med funktionsnedsättning och terapihundar. 
 • Tävlingshund: Brukshundsprov, lydnad, agility och spår. 
 • Familjehund: Lojal följeslagare och aktiv kompanjon.  

Enligt Agrias veterinärvårdsstatistik (2015) ligger schäferns sjukdomsrisk något över genomsnittet för alla hundraser. Hudproblem och sjukdomar i rörelseapparaten är vanligare just för denna ras. Aktiva tävlings- och tjänstehundar utsätts för hård belastning, vilket kan öka risken för skador i rygg och leder. 

En hund med ovärdeliga egenskaper

Denna hund har en rad olika egenskaper, en idealisk schäfer ska uppvisa följande egenskaper:

 • Stabil och lugn i temperament: Rasen besitter en grundläggande stabilitet och lugn, vilket gör den till en pålitlig och trygg följeslagare. 
 • Nervfast: Tålig mot stress och yttre påverkan, vilket gör den kapabel att hantera krävande situationer utan att bli orolig eller uppjagad. 
 • Självsäker: Med en naturlig trygghet och oräddhet navigerar schäfern olika situationer med självförtroende. 

En lyhörd och samarbetsvillig partner:

 • Uppmärksam: Rasen är alert och lyhörd för sin ägares signaler, vilket gör den till en effektiv och pålitlig arbetshund. 
 • Samarbetsvillig: Schäferhunden är ivrig att lära sig och utföra uppgifter, och visar en stark vilja att samarbeta med sin ägare. 
 • Öppen och tillgänglig: Vänlighet och social förmåga präglar schäferns interaktion med både människor och andra djur.  
 • Utpräglade driftsanlag: Rasen besitter en stark vilja att arbeta och utföra uppgifter, vilket gör den lämplig för en rad olika arbetsuppdrag. 

Robust och stark hund

Schäfern har en robust och funktionell kroppsbyggnad med välvinklade ben och kraftfulla, dynamiska rörelser. Mankhöjden för hanar är 60–65 cm och för tikar 55–60 cm. Rasen förekommer i två pälsvarianter: 

 • Normalhårig: Kort och tät päls med underull. 
 • Långhårig: Lång och tjock päls med underull. 

Färgen är vanligtvis svart eller grå med gula, bruna eller röda tecken. Helsvart förekommer också. När det kommer till pälsvården varierar det beroende på vilken typ av pälsvariant du har. Den normalhåriga kräver regelbunden borstning och kamning för att ta bort lös päls och underull. Medans den långhåriga kräver lite mer pälsvård, inklusive regelbunden borstning, kamning och eventuellt trimning. Vi har båda alternativen i vårt sortiment, så vad väntar du på? Skaffa en hundskylt schäfer hos oss idag!

Varför välja Happy Print?

När du väljer Happy Print får du tillgång till hundskyltar schäfer av överlägsen kvalitet, exceptionell funktionalitet och stilfull design som utstrålar hållbarhet. Vår hängivenhet till att erbjuda högsta standard och unika skyltar ttill schäfern gör oss till det självklara valet. Hos oss på Happy Print får du inte bara produkter – du får en kontinuerlig upplevelse av omtanke och kvalitet.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: