Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Newfoundland

Varmt välkommen till vår kategori dedikerad till hundrasen Newfoundland. Här erbjuder vi ett brett utbud av hundskyltar, från seriösa till skämtsamma, samt möjligheten att skapa din egen skylt med bild och text. Alla våra hundskyltar tillverkas dessutom här i vår skyltverkstad utanför Halmstad, vilket säkerställer högsta kvalitet. Vill du läsa mer om Newfoundland? Tryck här!

Newfoundland hundskyltar - läs mer om rasen här!

Denna ras är framförallt känd för sin mjuka päls och sitt vänliga temperament. Newfoundlands har en imponerande och lång historia som sträcker sig tillbaka ända till vikingatiden. Folk idag tror att de härstammar från infödda hundar och en stor svart björnhund som vikingarna förde med sig till ön Newfoundland i Kanada någon gång på 1100-talet. På stränderna i Newfoundland utvecklade dessa hundar en häftig förmåga, nämligen att rädda nödställda människor. De användes på denna tid för att dra tunga timmerlass och hjälpa fiskarna att dra in fiskredskap, men det var deras talang för att rädda liv som gjorde dem berömda. I början på 1600-talet var hundrasen Newfoundlands utseende och arbetssätt redan etablerat. 

En omtyckt familjehund

Idag är denna ras en älskad familjehund som älskar skogspromenader och lugna aktiviteter. Den kan även fortfarande tävla i b.la vattenarbete och fungerar fortfarande som draghund. Rasen i sig beskrivs väldigt ofta som väldigt vänlig, mild och tålmodig, vilket gör att den passar perfekt för småbarnsfamiljer. Newfoundlands är en väldigt stor, men samtidigt väldigt smidig ras trots sin storlek. Mankhöjden för hanar ligger på ca 71 cm och för tikar ca 66 cm. Hanar brukar väga runt 70kg medans tikar brukar ligga mellan 50–60 kg. Pälsen kan ha flera färger, svart, brun eller vit och svart. Det är en päls som består av två lager, vilket gör den otroligt tät och vattenavstötande.  

Till skillnad från många andra hundraser har Newfoundlandshunden generellt sett ingen utpräglad jaktinstinkt. Det är en lojal och kärleksfull ras som kräver en hel del tålamod och engagemang från sina ägare. De trivs allra bäst i aktiva familjer som gillar att vara ute mycket. Så om du söker en stor hund med stort hjärta så kan detta garanterat vara en hund för dig.

Varför välja Happy Print?

När du väljer Happy Print får du tillgång till produkter av överlägsen kvalitet, exceptionell funktionalitet och stilfull design som utstrålar hållbarhet. Vår hängivenhet till att erbjuda högsta standard och unika skyltar gör oss till det självklara valet. Hos oss på Happy Print får du inte bara produkter – du får en kontinuerlig upplevelse av omtanke och kvalitet. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: