Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Lagotto

Oavsett om du söker en lekfull och färgglad variant eller en lite allvarligare och seriös skylt, så har vi något för varje hundälskare. Varje skylt är tillverkad med fokus på kvalitet och hållbarhet för att säkerställa att din hundskylt är både hållbar och stilfull. Utforska vårt utbud och ge din lagotto den personliga touch den förtjänar med en av våra specialdesignade hundskyltar. Vill du läsa mer om lagotton? Tryck här.

Lagotto - en expert på sökarbete, läs mer här!

Lagotto romagnolo, vars namn betyder "sjöhund" på italienska, härstammar från romagna i nordöstra Italien. Rasen har en lång historia och omnämns redan i tidiga skrifter. Ursprungligen användes lagotton av fiskare i sumpmarker och floddeltan som vattenapportörer vid jakt. Men när Italiens sumpmarker dikades ut fick lagotton, med sin exceptionella vittringsförmåga, en ny uppgift: att nosa upp den eftertraktade tryffeln. Rasen var nära att utrotas efter andra världskriget, men räddades under 1970-talet genom en rekonstruktion. Lagotton godkändes av FCI (Internationella kennelklubbsförbundet) 1995.

Lagotton är en mångsidig hund som kan användas för både arbete och sällskap. Rasen är inte en typisk vakthund, men kan larma om främlingar närmar sig. Det är däremot en utmärkt tryffelhund och har en stark passion för sökarbete. Lagotton är också aktiv och lättlärd, vilket gör den lämplig för en rad olika aktiviteter, inklusive: 

  • Promenader 
  • Lydnad 
  • Spår 
  • Sök 
  • Agility 

Mycket intelligent och arbetsvillig ras

Lagotto Romagnolo ingår i SKKs hälsoprogram för höftledsdysplasi (HD), vilket innebär att föräldrarna till valpar ska ha känd HD-status. Rasklubben har också rekommendationer för avel för att uppmärksamma problem som kan förekomma, bland annat ögonsjukdomar, men också en del öronbesvär som ofta beror på hårväxt i hörselgången.

Lagotton är en i övrigt en mycket intelligent och arbetsvillig hund med en stark vilja att behaga sin ägare. Rasen har en stor vilja för b.la sökarbete och är inte lättdistraherad. Denna ras är en liten till medelstor hund med ett robust utseende. Den har en krullig päls som kan vara vit, brun, orange eller en kombination av dessa färger. Mankhöjden för hanar ligger på runt 43–48 cm och för tikar ungefär 41–46 cm, de brukar väga emellan 11-16kg.

Varför välja Happy Print?

När du väljer Happy Print får du tillgång till produkter av överlägsen kvalitet, exceptionell funktionalitet och stilfull design som utstrålar hållbarhet. Vår hängivenhet till att erbjuda högsta standard och unika skyltar gör oss till det självklara valet. Hos oss på Happy Print får du inte bara produkter – du får en kontinuerlig upplevelse av omtanke och kvalitet.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: