Kundtjänst 035-18 19 20

Mån-tors 9-12, du kan också maila på [email protected]

 

Frakt 59:-

(Fraktfritt över 1599:-) 

 

Frågor & svar om våra produkter

 

Kan jag använda min skylt utomhus?

Du kan ha din skylt både ute och inne året om och behöver inte ta in den under vinterhalvåret. Våra skyltar är dessutom UV skyddade och bleknar inte som många andra skyltar gör.

 

Vad är skillnaden på skylt och dekal?

En skylt är en skylt ;-) och vi har både plast- och aluminium skyltar. En dekal är vinyl med klister på baksidan (ett klistermärke kan man säga, fast i samma kvalitet som på våra skyltar och som fungerar för att sätta upp på tex bilar och transporter med metall- glas eller plastgrund)

 

Hur sätter jag upp "utskurna dekaler" (Tex utskurna texter till hästtransporten eller liknande)

Här är några steg som du kan följa för att själv sätta upp utskurna dekaler:

 • Välj en plan yta som är fri från damm, fett och andra föroreningar. Detta är viktigt för att säkerställa att dekalen fäster ordentligt och att den inte bubblar upp eller lossnar senare. Ytan ska vara slät, tex plast, metall eller glas. Du ska inte ha vätska under dekalen.
 • Ytan ska vara minst 10 grader, helst rumstemperatur. Dekalen härdar under ett dygn innan den sitter riktigt hårt.
 • Placera dekalen på den yta där du vill ha den, tejpa fast den och mät noga så att den sitter rakt. Släpp sedan loss dekalen på ca 1/3 del, lossa dekalen så att dekalen hamnar på den mjölkiga appliceringspappret. För försiktigt på dekalen, inifrån och ut.
 • Nu kan du ta loss de andra tejpbitarna, dra sakta bort underpappret och för samtidigt på dekalen på underlaget. Gnugga ordentligt innan du tar bort det mjölkiga appliceringspappret.
 • Klart!

Hur sätter jag upp dekaler/klistermärken 

Här är några steg som du kan följa för att själv sätta upp dekaler:

 • Välj en plan yta som är fri från damm, fett och andra föroreningar. Detta är viktigt för att säkerställa att dekalen fäster ordentligt och att den inte bubblar upp eller lossnar senare. Ytan ska vara slät, tex plast, metall eller glas. Du ska inte ha vätska under dekalen.
 • Ytan ska vara minst 10 grader, helst rumstemperatur. Dekalen härdar under ett dygn innan den sitter riktigt hårt.
 • Placera dekalen på den yta där du vill ha den, tejpa fast den och mät noga så att den sitter rakt. Släpp sedan loss dekalen på ca 1/3 deloch pressa på mot underlaget. Tag sedan bort resten av tejparna och bakpappret och pressa på resten av dekalen. Är det en liten dekal kan du sätta upp den utan dessa steg men det är alltid viktigt att gnugga på dekalen ordentligt så att alla delar av klistret får fäste innan den börjar härda. 
 • Våra dekaler går att ta bort utan att det blir en massa klisterrester.
 • Klart!

Vilka regler gäller för att sätta upp skyltar?

Det finns en del regler som gäller för att sätta upp skyltar på sin tomt, sin fastighet eller på en enskild väg. Här är några saker som du bör tänka på:

 1. Skyltar ska inte störa trafiken eller skapa fara för andra personer. Det innebär att skyltar inte får sättas upp på så sätt att de hindrar sikten för förare eller gående, eller att de kan falla ner och skada någon.

 2. Du får lov att sätta upp skyltar på din egen tomt om du följer punkt 1.

 3. På allmän väg behöver man tillstånd av trafikverket för att sätta upp skyltar. 

 4. Vår uppfattning är att "snälla" "roliga" och "vädjande" skyltar som "Akta barnen" "Här bor en katt, hund osv" inte plockas ned trots att skylten hamnat utanför din tomt men det kan hända så försök hitta en plats på din egen tomt.

 

Lite historia om skyltar från den första skylten till nu

Skyltar har använts i många århundraden för att ge information och vägledning till människor. Här är några intressanta fakta om historien bakom skyltar:

 1. Den första kända skylten var en stentavla som hittades i den romerska staden Pompeji. Tavlan användes för att visa vägen till en närbelägen badplats.

 2. På medeltiden användes skyltar för att marknadsföra olika verksamheter, såsom pubar och gästgiverier. Skyltarna kunde vara rikt utsmyckade och ofta föreställde det som såldes på stället, till exempel en ölkruka för en pub eller en gästgivarglas för en gästgiveri.

 3. På 1600-talet började man att sätta upp skyltar på husfasader för att visa vilken verksamhet som bedrevs därinne. Detta var särskilt vanligt i städer där husen stod tätt intill varandra och det var svårt att hitta rätt.

 4. På 1700-talet började man att sätta upp skyltar på vägarna för att vägleda resenärer. Dessa skyltar kallades "milestones" och visade avståndet till olika platser.

 5. På 1800-talet började man att använda skyltar för att vägleda förare av motorfordon. Dessa skyltar var ofta gjorda av metall och hade enkel text och symboler för att ge enkla och tydliga besked.

 6. Idag finns det många olika typer av skyltar, från de som används för att vägleda resenärer till de som används för att marknadsföra olika verksamheter. Skyltar används också för att ge information om olika platser, såsom parker, museer och andra sevärdheter.

 7. 2014 startade Happy Print som från början gjorde "Varning för höns" skyltar men som snabbt växte till Sveries största webshop för roliga skyltar. Numera har Happy Print både roliga, söta, hotfulla, seriösa, gammaldags & moderna skyltar i sitt sortiment.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Handla

Information


Moms visas: